Resulullah'ın (s.a.a) Ebedi Tanığı Kurân-ı Kerim
Bu yazı, İslam peygamberi (s.a.a) ve müslümanların Resulullah’ın (s.a.a) davetinin ebediliğinin işareti olarak gördükleri Kurân'ı Kerim'in özelliklerini irdelemeyi hedefliyor.
Bu yazı, İslam peygamberi (s.a.a) ve müslümanların Resulullah’ın (s.a.a) davetinin ebediliğinin işareti olarak gördükleri Kurân'ı Kerim'in özelliklerini irdelemeyi hedefliyor.
Allah dilediği kimseye tövbe nasip eder. Allah her şeyi bilir. Hüküm ve hikmet sahibidir.
Kur’an insanı korur. Çünkü bireylerin, halkların ve medeniyetlerin hem ilerleme ve olgunluk etkenlerinin ve hem de yaşadıkları sorunlar ve helaket etkenlerinin tümü Kur’an-ı Kerim’de açıklanmıştır.
Kur'an-ı Kerim, insanlığın hedefini en kâmil bir şekilde açıklamıştır.
Ne yücedir o ki, Furkan’ı, âlemleri korkutmak üzere kuluna indirdi.
Andolsun ki, sana daima tekrarlanan yedi ayetli Fatiha'yı ve Kur'an-ı Azim'i verdik.
Allah ancak siz Ehlibeyt’ten her türlü kötülüğü, pisliği, günahı gidermek ve sizi tertemiz kılmak ister
Çünkü beşerin hayattaki mutluluğunu diğer dinlerden daha iyi, temin ve garanti eden İslâm dini, Kur'an-ı Kerim kanalıyla Müslümanlara ulaşmıştır. Akait, ahlak ve ameli kanunlardan oluşan İslâm dininin maddelerinin asıl kaynağı, Kur'an-ı Kerim'dir.
Kur'an-ı Kerim, birçok yerde, Allah kelamı olduğunu tasrih ediyor. Yani aynı kelimelerle Allah indinden sâdır olmuş ve Resul-i Ekrem de onu aynı kelimelerle almış ve açıklamıştır.
Kur'an-ı Kerim'in açıklamaları, Arap ümmeti gibi bir ümmete veya müslümanları gibi taifelerden bir taifeye (özel bir gruba) ait değildir.
Kur'an-ı Kerim, insanlığın hedefini en kâmil bir şekilde açıklamıştır. Zira gerçekçilikle yoğrulmuş olan insanlığın amacı, eksiksiz bir dünya görüşüne inanmak, bu görüşe uygun ve ondan kaynaklanan ahlak ilkelerini ve gerçek ameli kanunları uygulamaktan ibarettir.
Geçen fasılda değindiğimiz bahis, bu iddianın ispatı için yeterlidir. Zira bir maksat ve bir konuya ait fikir, mutlak surette kâmil ve eksiksiz ise onun itibar ve doğruluğu, sınırlı bir vakit ve belirli bir zamana mahsus olmayacaktır.
Kelam çeşidinden olan Kur'an-ı Kerim, diğer normal kelamlar gibi kendisinden kast olan manayı ifade ediyor.
Allah Tebarek ve Teâlâ kendi kelamında buyuruyor ki: "Allah'a ibadet edin ve O'na hiç bir şeyi şerik koşmayın..."
İnsan dünyevi ve geçici hayatında, kendi varlık çadırını bir küçük su dalgası gibi, sonsuz madde denizi üzerinde kurmuştur.